Национални тим Србије освојио је сребрну медаљу у категорији веганских јела на финалу Global Chefs Challenge, који је у Сингапуру окупио најбоље куваре из целог света.
Српски тим, испред Кулинарске федерације Србије, чинили су наставник на катедри за гастрономију Природно-математичког факултета (ПМФ) у Новом Саду Горан Радивојевић и студенткиња мастер студија тог факултета Савета Бикић, саопштио је данас новосадски ПМФ.
Кулинарска федерација Србије истиче да ће наставити промоцију српске кухиње кроз учешћа на међународним догађајима и такмичењима, доприносећи тако развоју домаће гастрономије и јачању њене препознатљивости у свету.
Међу учесницима овогодишњег такмичења били су кувари из Луксембурга, Летоније, Седињених Америчких Држава, Уједињених Арапских Емирата, Филипина, Индонезије и Сингапура.
Прошле године наш тим је успео да се пласира у финале овог такмичења, које организује Светска асоцијација куварских организација.
Sutra Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u Srbiji državni praznik
Преузмите андроид апликацију.