Почетна > Србија
Србија

Србија остаје посвећена инвестицијама у водном сектору

Србија остаје посвећена инвестицијама у водну инфраструктуру, а то најбоље показују пројекти модернизације и развоја лука и речних путева кроз Србију вредни око 500 милиона евра, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
FOTO TANJUG/ MGSI/ DJORDJE KRSTIC/bs

Момировић је данас у Лиону са министрима транспорта дунавских прибрежних држава потписао документ о ефикасном одржавању речне транспортне инфраструктуре Дунава и његових притока.

„Јасно смо дефинисали нашу мисију и визију, а то је да поново будемо оно што смо били у време Југославије, једна од водећих нација када је у питању учешће водног саобраћаја у укупном обиму транспорта“, рекао је Момировић.

Министар је истакао да је Србија посвећена развоју пловидбе на Дунаву и изразио задовољство што је потписан споразум којим се показује спремност да се предузимају стварни кораци у циљу његовог одрживог управљања и коришћења у транспортне сврхе, саопштило је ресорно министарство.

Како се наводи, Момировић је одржао министарски састанак и са колегама Западног Балкана, као и са министрима из земаља Европске уније, у оквиру конференције „Connecting Europe Days“ у Лиону.

„Србија остаје опредељена европским стандардима и свом путу ка Европској унији. Желимо да учврстимо наше односе и да се што квалитетније повежемо, зато тежимо ка још ефикаснијим инвестицијама, пре свега оним које се односе на инфраструктуру”, поручио је Момировић.

Radojičić: Najponosniji sam na projekat Tiršova 2

 

Преузмите андроид апликацију.