Почетна > Србија
Србија

Србија међу најтраженијим дестинацијама за туристе из УАЕ

Становници Уједињених Арапских Емирата овог лета највероватније ће се одлучити да одмор проведу у Источној Европи, а Србија и Босна и Херцеговина су у самом врху избора дестинација, саопштила је Привредна комора Србије.
Фото: Pixabay/Pexels

Позивајућисе на Gulfnews, најпосећенији портал вести у Уједињеним Арапским Емиратима, ПКС додаје да су међу осталим фаворитима Турска, Грузија и Јерменија

„Чињеница да је Србија водећа туристичка дестинација за госте из УАЕ је најјаснији доказ да је све што смо радили у протеклих годину дана – дало најбоље могуће резултате.

Када смо отворили Канцеларију ПКС, неколико месеци пре пандемије коронавируса, кренули смо са мисијом да на најбољи начин представимо Србију и њене трговинске, туристичке и инвестиционе потенцијале.

Очигледно да смо у тој мисији били успешни“, каже Марко Селаковић, руководилац Канцеларије ПКС у Дубаију.

Он је указао да ПКС може бити поносна на репутацију Србије у Емиратима и наредни корак је да ту добру репутацију даље гради и да јача економске односе између Србије и УАЕ, али и региона Западног Балкана и заливских земаља.

Селаковић подсећа да је Србија прошле године уврштена и на листу препоручених дестинација за грађане Дубаија, што такође доприноси повећању броја туриста из те земље, којима су Србија и суседне државе занимљиве дестинације, нарочито током лета.

Предности популарних источноевропских дестинација, међу којима је и Србија, јесу једноставан процес добијања визе и доступност различитих опција летова, указују представници туристичких агенција у Абу Дабију.

Србија је прва земља у Европи са којом су УАЕ успоставили путнички коридор, што значи да путници више не морају да иду у карантин по доласку, истиче се у саопштењу.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.