Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Србија додатно пала на листи фаворита Мундобаскета

Објављена је нова листа фаворита за освајање Светског првенства у кошарци које се од 25. августа до 10. септембра игра на Филипинима, Индонезији и у Јапану.
Фото: fiba.basketball

На њој је приметан нови пад кошаркашке репрезентације Србије, која је пала за једно место и тренутно је на деветој позицији.

„Орлове“ је престигла Италија, управо селекција која ју је савладала на „Акрополис купу“ и касније освојила тај припремни турнир у Атини.

„Никола Јокић није доступан овог лета, било која друга екипа би без најбољег играча пала у топ 10 листи, али не и Србија. Јер још увек имају поузданог Богдана Богдановића спремног да преузме, као што је и учинио у првој утакмици по повратку са 15 поена, седам скокова и пет асистенција у победи над Грчком.

Ту је и Никола Милутинов, Марко Гудурић може да затрпа свакога са преко 20 поена, а они имају велику дубину са много момака који се радују већој улози у одсуству Јокића и Василија Мицића овог лета. Мало је рећи да су фаворити у групи, али су задржали сећање на 2019. и 2022. годину, где се њихови добри наступи у групној фази нису пренели у добру кошарку у елиминационој фази“, описује ФИБА репрезентацију Србије.

Испред Србије су САД, Француска, Аустралија, Словенија, Немачка, Шпанија, Канада и Италија.

Испод се налазе Доминиканска република, Финска, Литванија…

Nikola Topić stiže na pripreme seniorske košarkaške reprezentacije Srbije

 

Преузмите андроид апликацију.