Почетна > Србија
Србија

Србија добила Мрежу за борбу против превара у поступању са средствима ЕУ

Влада Србије формирала је Мрежу за борбу против превара и управљање неправилностима у поступању са финансијским средствима Европске уније.
Фото: WikimediaCommons/Matija

У документу објављеном у Службеном гласнику наводи се да се Мрежа образује за време док траје пружање финансијске помоћи Европске уније Републици Србији.

Мрежа ће сарађивати са специјализованих Одељењем Министарства финансија, израдити Стратешки план за своју надлежност, прикупљати, пратити и анализирати података о предузетим мерама, иницирати законодавних и других мера, и јачати међуинституционалну сарадњу и размену података између државних органа, организација и институција.

Део посла Мреже је и разматрање, давање предлога, мишљења и стручних образложења у вези са свим другим питањима од значаја за борбу против превара и управљање неправилностима у поступању са финансијским средствима Европске уније.

Председавајући Мреже је шеф Кабинета потпредседника Владе Србије и министра финансија Лука Томић, а његова заменица Јелена Седлачек, начелник Одељења за сузбијање неправилности и превара у поступању са финансијским средствима Европске уније у Министарству финансија.

За свој рад Мрежа ће моћи да тражи податке, документа и извештаје од државних органа и других организација и институција у вези са питањима из своје надлежности.

U Skelanama će danas biti obeleženo 30 godina od stradanja Srba

Преузмите андроид апликацију.