Почетна > Србија
Србија

Срби са севера КиМ провели ноћ на барикадама

 Срби са севера Косова и Метохије провели су ноћ на барикадама, које су у недељу увече поставили у знак протеста због одлука Приштине о личним документима и пререгистрицији возила.
Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Екипи Танјуга, која их је рано јутрос обишла у месту Рударе код Косовске Митровице, рекли су да су одлучни да истрају, и да ће остати на барикадама колико буде потребно.

Срби са севера КиМ синоћ су блокирали саобраћај на магистралним путевима – у месту Рударе код Косовске Митровице, код Лешка према Јарињу и месту Зупце код Зубиног потока, изражавајући тиме миран протест због потеза Приштине, којим се угрожава опстанак Срба на Космету.

Након тога, косовска полиција затворила је Јариње и Брњак за путнички саобраћај.

Након вишесатних тензија, Приштина је, на захтев САД, одлучила да одложи примену мере о личним документима и пререгистрацији возила, до 1. септембра, али, како је саопштено, тек уколико буду уклоњене све постављене барикаде.

У међувремену, од поноћи, сваки путник са српском личном картом на административном прелазу са КиМ, добија улазно-излазни документ, у којем стоје датум и време уласка на Космет, као и прелаз који је коришћен, уз личне податке путника.

Vučić: Krene li Priština u progon i ubijanje Srba, Srbija će pobediti

Преузмите андроид апликацију.