Почетна > Србија
Србија

Спроведена обука припадника Војске Србије за уклањање импровизованих експлозивних направа

У касарни „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу реализована је обука инжињерије Војске Србије за борбу против импровизованих експлозивних направау сарадњи са Командом здружених снага НАТО-а у Напуљу у оквиру програма Партнерство за мир.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Како је саопштило Министарство одбране Србије, циљ обуке је даљи развој способности вода за разминирање и уклањање неексплодираних убојних средстава из састава 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде копнене војске.

Међународни инструкторски тим је припадницима Војске Србије кроз предавања, дискусије и студије случаја представио процедуре снага НАТО-а у поступању са импровизованим експлозивним направама, искуства из употребе беспосадних платформи у ту сврху, као и савремене трендове у тактици борбе против ове врсте претње по оружане снаге у урбаној средини.

Размењена су и искуства у откривању, разминирању и уништавању неексплодираних убојних средстава.

Реализација ове активности представља наставак успешне сарадње Војске Србије са Командом здружених снага из Напуља и доприноси даљем унапређењу капацитета Војске Србије за идентификацију, проналажење и безбедно уништавање импровизованих експлозивних направа, каже се у саопштењу.

 

Vučević obišao 2. brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni “Ribnica”

Преузмите андроид апликацију.