Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Спремите се за још једну Ноћ истраживача

Четрнаеста европска ноћ истраживача је већ иза угла. Током два дана, 29. и 30. септембра, од 16 до 22 сата у 22 града широм Србије, наука ће својом светлошћу обасјати улице, паркове, тргове, тржне центре и друга јавна места.
Фото: PrtSc/nocistrazivaca.rs

На њима ће научници на забаван и инспиративан начин показати како то све наука обликује наш свет и утиче на наше свакодневне животе – изненадићете се где се све крије и колико може бити занимљива.

Ово велико научно дружење организује се у исто време у 26 земаља Европе, са очекиваном посетом од око милион и по људи.

У Новом Саду  ова манифестација ће се одржати 29. септембра од 16 до 22 часа у Научном клубу Нови Сад, који се налази у Свилара – културна станица.

Слоган овогодишње манифестације, „Светлост науке”, прати главну тему манифестације – наука за јавност – и говори управо о нашој жељи да оснажимо свест јавности о значају и позитивној улози науке у друштву.

Научни клубови широм Србије спремили су такође атрактивне садржаје у Недељи истраживача која почиње 25. септембра и траје целе седмице, закључно са великом завршницом у Ноћи истраживача. Током трајања Недеље истраживача биће организована серија научно-популарних предавања на тему вештачке интелигенције, примене хемије у уметности, споја микологије и уметничких форми, занимања будућности и др.

Програми су бесплатни за све посетиоце, а сви љубитељи науке и уметности су добродошли да посете бројне радионице, изложбе, игре, експерименте и научно-популарна предавања.

Ова велика научна авантура у Србији реализује се кроз два пројекта: ReFocus Art и SciencesCool.

Ponedeljak za ”tancovanje” i dobre filmove (ponedeljak, 18. septembar)

 

Преузмите андроид апликацију.