Почетна > Србија
Србија

Спречили да мандати дођу у руке Куртија и колаборациониста

Један од девет посланика Српске листе који су данас технички верификовали мандате у косовској скупштини, па напустили седницу, Милан Јоксимовић, рекао је да су они тиме спречили опасан и антисрпски план Аљбина Куртија, да уз помоћ њему лојалних „квази Срба“, у скупштини покрене поступак промене тзв. устава, с циљем укидања загарантованих права Србима на КиМ.
Фото: WikimediaCommons/Arianit

„Једини циљ нашег данашњег потеза јесте да спречимо да мандати намењени Србима дођу у руке Куртија и његових колаборациониста који српском народу на Косову и Метохији не желе ништа добро“, рекао је Јоксимовић на конференцији за новинаре у Грачаници.

Из Српске листе су навели да ова одлука ни на који начин неће зауставити процес напуштања косовских институција на северу Косова и Метохије, којим се гасе све косовске институције на тој територији, а као одговор на кршење Бриселског споразума, малтретирање српског народа и гажење свих људских права.

Иначе, нови посланици су Милан Костић, Зоран Максимовић, Оливера Здравковић, Милан Јоксимовић, Ксенија Божовић, Радош Михајловић, Ненад Раденковић, Светислав Јокић, Биљана Максић и Цветко Вељковић, који је на последњим изборима наступио као кандидат ГИ СПО.

Они су, пошто су положили заклетву, напустили седницу.

Они су у скупштини заменили Игора Симића, Славка Симића, Миљану Николић, Зорана Мојсиловића, Верицу Цхеранић, Бранислава Николића, Милоша Перовића, Љубинка Караџића, Јасмину Дедић и Драгану Антонијевић.

Vučić, Rama, Kovačevski, Abazović i Tegeltija na skupu o Zapadnom Balkanu

Преузмите андроид апликацију.