Почетна > Бизнис
Бизнис

Spotify смањује број радника кроз реструктурирање

Спотифај (аудио платформа), објавио је да ће отпустити шест одсто своје радне снаге, око 600 радника, као део реструктурирања фирме.

Тај потез долази у тренутку када Спотифај настоји да преокрене буру запошљавања изазвану пандемијом, а у складу је са сличним мерама које су предузеле друге технолошке фирме као што су Гугл и Мајкрософт, преноси Индекс.

Дон Остроф, извршна директорка коју је Спотифај запослио 2018. како би подстакла ширење фирме на подкастинг, напустиће фирму у склопу реструктурирања. Под њеним вођством Спотифај је кренуо у акцију аквизиција, трошећи милијарде долара на куповину подкастинг фирми и склапајући уговоре са звездама као што су Џо Роган и Ким Кардашијан, пише Фајненшел тајмс.

Вол Стрит је у почетку поздравио Спотифајево подкаст-коцкање, пише ФТ, али касније је изгубио стрпљење јер је компанија наставила снажно да улаже науштрб профита. Спотифај је објавио нето губитак од 160 милиона евра на приход од 8.6 милијарди евра за девет месеци закључно с 30. септембром 2022.

У изјави је извршни директор Спотифаја Даниел Ек рекао да су промене део напора да се обуздају трошкови и постану ефикаснији током „изазовнијег“ економског окружења. „Гледајући уназад, био сам преамбициозан у улагању испред нашег раста прихода“, рекао је.

Деонице Спотифаја су пале за више од 70% у односу на највиши ниво пре пандемије, процењујући највећу светску компанију за стреаминг музике на мање од 19 милијарди долара.

Digitalni nomadi povećali doznake

Преузмите андроид апликацију.