Почетна > Бизнис
Бизнис

Спортски савез и ПКС заједно за јачу везу спорта и привреде

Спортски савез и Привредна комора Србије закључили су данас Протокол о сарадњи са циљем још боље сарадње кроз формирања Савета за спорт, те на пољу спортског туризма и реализовања заједничких производа.
Фото: ПКС

Председник Спортског савеза Србије, асоцијација регионалних и гранских савеза, Давор Штефанек после потписивања рекао је да ће бољим повезивањем и већим разумевањем кроз заједничко саветодавно тело користи имати све чланице.

Као могуће резултате сарадње он је најавио и даљи развој спортског туризма, те да ће спорт омогућити привреди боље и јаче промовисање.

Директор Центра за стратешке анализе ПКС Михаило Весовић оценио је да је Протокол формализација досадашње и основ за даљи развој сарадње привреде и спорта.

Он је оценио да Србија има значајан потенцијал за развој спортског туризма, и навео да је то један од простора сарадње спорта и привреде.

Истакао је значај формирања заједничког тела при ПКС као места за договор спорта и привреде.

Додао је да ће рад тог тела омогућити да привреда боље искористи спортске догађаје од чега ће затим и за спорт бити више подршке.

Истакао је значај подршке Министарства спорта оваквој сарадњи, те додао да је за њу неопходна и подршка великог капитала.

Као један од циљева он је најавио и заједничко формирање спортских производа.

Весовић је прве резултате данас потписаног Протокола најавио за пола године.

Nove cene goriva!

Преузмите андроид апликацију.