Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

„Split Raiders“ замало да изненади „Zero Tenacity“ | EBL: Pregled prvog polufinalnog meča

Имали смо прилику да гледамо епско полуфинале између екипа Split Raiders и Zero Tenacity у коме замало да дође до огромног изненађења.

Split Raiders је фантастично отворио први меч у коме су предност успоставили од самог почетка. У 15. минути резултат је био 6-3 а предност у gold-у 4000. У 21. минути долази до велике борбе на средини мапе у којој Split Raiders-и узимају 3 kill-а и одмах након тога се залећу на Baron-а којег такође узимају само минут касније. Предност за екипу Split Raiders је наставила да расте из минуте у минут, они су чекали прави тренутак и у 34. минути су се осећали довољно јако да се залете ка противничком Nexus-у и униште га без да је Zero Tenacity могао нешто да уради.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube
Други меч Zero Tenacity боље започиње и ствара минималну предност од 5-3 и 2000 gold-а до 20. минуте.

Та предност је наставила полако да расте за Zero Tenacity све до 29. минуте када долази до велике борбе код Baron-а. У тој борби се много боље снашла екипа Split Raiders-а и узела 4 kill-а и Baron-а. То је био тренутак када су се Split Raiders-и не само вратили у меч, већ потпуно преокренули ток меча. Split Raiders је наставио да притиска противника све јаче и у 32. минути хватају играче Zero Tenacity-а потпуно неспремне, узимају 4 kill-а и залећу се ка Nexus-у који руше без проблема. Split Raiders након ове победе има предност од 2-0 и уводи нас у неизвесну завршницу.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Zero Tenacity је морао да игра на све или ништа у наставку јер би њихов следећи пораз значио и завршетак такмичења. Zero Tenacity никад озбиљније није ушао у меч, они су у 20. минути стекли предност од 7-3 и 4000 gold-а. Само 2 минута касније долази до борбе код Baron-а у којој Zero Tenacity чисти противничку екипу и учвршћује своју предност. У 25. минути Zero Tenacity се залеће ка противничком Nexus-у, убија целу петорку Split Raiders-а без иједне смрти и побеђује у мечу број три.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube
У четврти меч обе екипе улазе веома опрезно, Zero Tenacity са нешто више самопоуздања на крилима победе у трећем мечу док су Split Raiders-и мало пољуљани.

Играло се тврдо током уводне фазе меча па нисмо гледали превише занимљив почетак, у 20. минути резултат је био 6-4 за Zero Tenacity док је разлика у злату била минимална. Након тога Zero Tenacity улази у жељени ритам и врло брзо подиже предност на 15-5, 9000 gold-а и узима Baron-а. Све ово је водило само ка једном, што се и десило неколико минута касније. Zero Tenacity се немилосрдно залеће ка противничком Nexus-у, Split Raiders је покушаo да пружи отпор али без успеха и резултат је сада 2-2.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube
Меч одлуке, обе екипе улазе више него опрезно, толико се пазило на сваки потез да је резултат у 15. минути био 2-1 за Zero Tenacity.

Играло се много уједначено, у 25. минути резултат је био 6-5 за Split Raiders а Zero Tenacity је имао непуних 1000 gold-а предности. А онда у 29. минути се десило нешто потпуно неочекивано, све је било мирно до тог тренутка. Долази до изненадне борбе на средини мапе у којој Zero Tenacity узима четири kill-а и само се залеће ка противничком Nexus-у.

Нико није могао да верује шта се у тренутку десило.

Zero Tenacity руши Nexus и узима победу која их води у велико финале а све ово је још занимљивије јер су екипе завршиле потпуно изједначене 9-9 у kill-овима и само 2000 gold-а предности за Zero Tenacity.

Фото: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

На самом крају групне фазе такмичења, такође је било много инетересантних момената

 

Преузмите андроид апликацију.