Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

“Spider Pigzs“ међу шест најбољих у квалификација за “The International 10“

Завршене су европске квалификације за The International 10 а свој пласман је финалног дана након дугих и напетих осам мечева изборио OG.
Фото: PrtSc/dota2/YouTube

Бивши Level Up-ов састав, који је непосредно пред квалификације напустио организацију, је под именом Spider Pigzs успео да дође далеко и заузме високу позицију број 5.

Spider Pigzs се првобитно сусрео са екипом Liquid, једним од фаворита у овим квалификацијама. Spider Pigzs је сјајно отворио серију и у првом мечу апсолутно надиграо противника. Међутим, већ у другом мечу Liquid много боље игра и показује изузетан квалитет што им доноси потпуни преокрет у серији из које излазе као победници резултатом 2-1.

Фото: PrtSc/Beyond the Summit/YouTube

Spider Pigzs испада у Lower Bracket где их чека Team Bald, једина екипа поред Vikingg-а од које су као Level Up изгубили током друге DPC сезоне. Њих су овога пута, доста лако савладали у серији 2-1 где је заправо Team Bald само у другом мечу пружио отпор и након 70 минута меча успео да победи. Први и трећи меч Spider Pigzs је контролисао у потпуности и није дозволио противницима да направе било какво изненађење.

PrtSc/Beyond the Summit/YouTube

Следећи противник је био тим Into The Breach који је својом добром игром изненадио многе у овим квалификацијама. Први меч доста лагано Spider Pigzs побеђује после нешто више од пола сата игре. Други и трећи меч су били права посластица за све љубитеље ове игре, мечеви су били турбулентни са много промена у којима су мало побеђивали једни па мало други. Оба меча су трајала више од 60 минута, у другом мечу славио је Into The Breach док је у трећем на крају Spider Pigzs успео да савлада противника и тиме однесе још једну победу у серији од 2-1.

PrtSc/Beyond the Summit/YouTube

Следи најтежи корак, корак који се на крају испоставио и као немогућ, меч против Team Nigma, главног фаворита за победу у квалификацијама. Team Nigma је показаo да стварно играју доту на једном већем нивоу, они нису дали простора екипи Spider Pigzs да било шта уради. Team Nigma је славиo са 2-0 у партијама које су трајале свега нешто дуже од 20 минута.

PrtSc/Beyond the Summit/YouTube

Екипа Spider Pigzs -а може свакако да буде задовољна са својим успехом у овим квалификацијама. Они су променили carry играча непосредно пред турнир, својим изласком из организације остали без bootcamp-а а све то је на неки начин утицало на екипу.

 

Ознаке