Почетна > Свет
Свет

Шпански премијер: Подршка БиХ на њеном европском путу

Шпански премијер Педро Санчез рекао је данас у Сарајеву да Шпанија пружа подршку БиХ на њеном европском путу, те позвао на спровођење реформи које би тај процес ојачале.
Фото: Танјуг/Paul White

Санчез је на конференцији за новинаре након састанка са члановима Председништва БиХ позвао политичаре у БиХ да искористе прилику која им се нуди и то још ове јесени, јер, како је рекао, све политичке снаге у ЕУ желе деблокаду политичких процеса у БиХ и њену стабилизацију, преноси Кlix.bа.

Он је нагласио да је најпре потребно усвојити реформске законе на којима ЕУ инсистира, као и обезбедити демократско спровођење предстојећих избора.

Шпански премијер је истакао да је у Сарајево дошао како би пружио подршку јачању демократије, и напоменуо да његова земља подржава територијални интегритет БиХ и њен улазак у ЕУ.

Он је оценио да у БиХ треба смањити напетост и реторику подела, вратити се одлучивању у институцијама, имати у виду интерес грађана за бољим животом и наћи добра решења за отворена питања, што ће, како је рекао, увек имати подршку међународне заједнице.

Шпански премијер је посету Западном Балкану започео јуче у Београду, а осим Сарајева, планирана је посета Подгорици.

Turska značajno povećala izvoz robe u Rusiju

Преузмите андроид апликацију.