Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шпанске серије које морате погледати

Деведесетих година у нашој земљи нема ко није без даха пратио живот Касандре, Љовисне и Есмералде.
Фото: Pixabay/dbreen

Уз њих смо научили основе толико мелодичног шпанског језика. Нема особе која није научила шта значи корасон, амор и адиос.

Тевеновеле осим што су биле добар почетни курс шпанског језика, показале су нам да је љубав јака и да љубав може све препреке да отклони и све недаће да победи.

Али како шпанска кинематографија нису само тевеновеле и љубав, већ и замршени трилери пуни напетости. Овај пут вам предлажемо серије које морате погледати.
Elite

Тинејџерске приче одувек су биле популарне како међу млађим, тако и међу старијим  гледаоцима, који су се уз ове серије присећали упечатљивих момената својих школских дана. Једна таква шпанска серија је Елите. Она прати ученике приватне школе у Мадриду. Серија је први пут емитована 2018. године. Радња прати ученике ексклузивн средње школе, коју похађају деца најутицајнијих људи Шпаније. Стипендију за ову школу добија троје ученика чији су родитељи припадници радничке класе – Самуел, Кристијан и Надиа. Како ће ови ученици бити прихваћени, и шта их очекује у њиховом новом окружењу.

Серија има четири сезоне. Пета сезона најављена је за 8. април ове године. Mожете је погледати на Netflix-u.

El embarcadero

Код нас је преведена као  “Пристаниште”, убраја се у популарне шпанске серије чији је жанр драма и мистерија. Ова серија први пут је емитована 2019. година а има 2 сезоне.

Алехандра је успешна архитекта из Валенсије. Она добија позив локалне полиције да идентификује тело свог мужа Оскара, са ким је у браку већ 15 година. Тело се налази на присталишту Албуфера. Након његове смрти Алехандра се упознаје за тајним животом свог супруга и открива многе ствари о њему за које никада није знала. Да ли је супруг убијен или је извршио самоубиство остављамо вас да погледате. Серија се емитује на HBO каналу и на апликацију HBO GO.

Vis a Vis

Серија Vis a Vis  (енгл. Locked up) убраја се у шпанске серије која говори о кокетирању са законом. Серија почиње тако што се фокусира на Макарену Фереиро, младу жену која је послата у затвор због фискалних прекршаја и наставља да осликава тешкоће затворског живота и корупцију органа за спровођење закона. Радња серије на неки начин може да се упореди са америчком серијом Orange is a new black.   

Vis a vis има 4 сезоне и направљена је и бонус сезона Оасис.

The mess you leave behind

Можда није толико популарна колико остале шпанске серије, али серија „The mess you leave behind“ има све предиспозиције да вам буде једна од омиљених. Творац ове серије за Netflix је Карлос Монтеро, а радња је заснована на његовом истоименом роману „El desorden que dejas“. Серија је трилер и унапред можете закључити да ће бити пуна драматичних обрта, због чега ћете сигурно погледати све епизоде ​​у једној вечери. Такође, ова серија је недавно изашла и тренутно је доступна само једну сезону, од 8 епизода.

Dark desire

Алма, удата жена проводи судбоносни викенд далеко од куће који распламсава страст, али се завршава трагедијом, што је доводи у питање истину о онима који су јој блиски. 19. августа 2020, серија је добила другу и последњу сезону, која је премијерно приказана 2. фебруара 2022. Такође је објављено да је прва сезона серије најгледанији неенглески наслов на Netflix-u, прикупивши 35 милиона гледалаца за 28 дана. Овај мексички романтични трилер ће вам држати пажњу кроз обе сезоне.

“Netflix” serije koje ne smete propustiti

Преузмите андроид апликацију.