Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови Србија

Шпановић-Вулета и Дуплантис главне звезде митинга у Београду

Март месец 2022. Србију и њену престоницу ставиће на светску спортску мапу кроз организацију два велика атлетска догађаја.
Фото: Belgrade Indoor Meeting

Кроз српску спортску лепотицу, Арену продефиловаће планетарни асови “краљице спортова”, рекордери, носиоци златних олимпијских медаља, укратко крем спорта који је полазиште и темељ за све друге спортове.

Светско атлетско првенство у дворани (18 – 20. марта 2022) ће под сводовима Арене изнедрити нове шампионе, али и мноштво суза како оних којима се исказује туга за пропуштеним приликама, тако и радосница због остварених резултата и спортских снова.

Увертира планетарном скупу, на само 11 дана пре него крену прва надметања у оквиру СП, биће „Belgrade Indoor Meeting“ у окивру којег ће атлетско борилиште у Арени угостити звезде стветске атлетике.

Биће то идеална прилика атлетичарима, учесницима светског шампионата да осете Арену, стазу, атмосферу, да провере своје капацитете и увере се у каквом психо-физичком стању и са каквим очекивањима дочекују најзначајније дворанско такмичење у последњих четири године.

Последње Светско дворанско првенство одржано је 2018. године у Бирмингему, наког чега је уследила дуга пауза изазвана пандемијом вируса корона која је паралисала целу земаљску куглу.
Фото: Танјуг/AP/Francisco Seco

Жеља атлетичара који ће стићи са свих страна меридијана са једним заједничким циљем, а то је вратити се кући окићен медаљом је тиме још јача и постојанија него икада до сада, јер многи су се од активних такмичења желели опростити управо 2020. године која је остала изгубљена за многе спортове и спортисте.

Светски шампионат у Београду у дворани за многе прекаљене асове атлетике биће место са којег ће се уз медаљу, рекорд, сјајан резултат, лични рекорд или сузе заувек опростити од професије која им је обојила живот и која ће заувек остати највећи печат на њиховом путу.

Београд ће једини на свету имати ту привилегију да неке од тих асова „краљице спортова“ у року од само две недеље види два пута у њиховом најбољем и можда последњем јавном такмичарском издању.

Учешће на седмом по реду атлетском митингу у нашој престоници, седмог марта 2022. су већ потврдили олимпијски шампион у скоку с мотком Швеђанин Арманд Дуплантис, као и најбоља српска атлетичарка, светска шампионка у скоку удаљ Ивана Шпановић Вулета која ће на СП 2022. бранити злато освојено пре четири године у Великој Британији.

Фото: Танјуг/AP/Valentin Flauraud

Након што је 2020. атлетски митинг у Београду, шести по реду добио статус бронзаног на листи светске серије митинга, ове године под новим именом и новим сребрним статусом, засијаће златним сјајем које ће својим именима иза којих стоје историјски резултати у овом спорту поплочати планетарне атлетске ведете.

Карте за „Belgrade Indoor Meeting“ који је на програму 7. марта 2022. биће ускоро пуштење у продају.

Београдска Арена и „краљица спортова“ чекају на нас! Пред нама је празник спорта какав није виђен на нашим просторима.

Groznica derbija: Stvaraju se redovi, prodato preko 27.000 karata

Преузмите андроид апликацију.