Почетна > Србија
Србија

Сопран Тамара Рађеновић наступа 21. септембра у Београду

Један од најлепших младих сопрана данашњице Тамара Рађеновић враћа се у Београд из Лондона после годину дана где ће одржати концерт 21. септембра у дворишту Капетан Мишиног здања, у оквиру серије музичких наступа под називом „Atrium Sessions“, у организацији Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ.
Фото: Unsplash/Lucas Alexander

На концерту „Од класике до Холивуда“ Тамара Рађеновић ће наступити са солистом Николом Мијајловићем (труба) и Гудачким оркестром Макрис, под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

Тамара Рађеновић је до сада три пута задивила домаћу публику на концертима у Коларчевој задужбини и новосадској Синагоги 2021. године.

Публика ће овога пута имати прилику да ужива у атрактивном програму који садржи дела чувених композитора, међу којима су: Албинони, Шуберт, Маскањи, Пјацола, Бах, као и познате нумере из филмова: “Мирис жене”, “Мисија”, “За шаку долара”, “Шиндлерова листа” и многих других, уз вокалне хитове “O mio babbino caro”, “Ave Maria”, “Il bacio”, “O sole mio”…

Септембарски концерт је увертира за велики новогодишњи гала концерт Тамаре Рађеновић који ће бити одржан 27. децембра у Коларчевој задужбини.

Током кратаког боравка у Београду Тамара Рађеновић ће ексклузивно најавити два нова високобуџетна спота, који су снимљени на чаробним, у јавности ретко виђеним локацијама у Црној Гори.

У питању су спотови за нумере “Parla Piu Piano”, тему из култног филма Кум и “Merc? dilette amiće”.., арију из Вердијеве опере “I Vespri Siciliani”.

Снимање ове врсте спотова у класичној музици је реткост на нашим просторима, а менаџмент и продуцент Виши д“Арте је донео одлуку после великог успеха претходног спота за композицију „La rosa Y el sauce“, који је за кратко време стекао велику популарност на светским каналима.

„La rosa Y el sauce“, композиција Карлоса Густавина која представља бисер јужноамеричке музике, а своју пуну лепоту заокружује висинама и дубинама Тамариног лирског сопрана, неколико месеци се врти на престижном британском музичком ТВ каналу и платформи „Stingray CMusic“, а на Јутуб каналу већ има велики број прегледа и прешла је фантастичну цифру од четврт милиона.

Спотови за нумере “Parla Piu Piano” и “Merc? dilette amiće” су у фази монтаже, а прва премијера се очекује током октобра 2022.

Музичка подлога је снимљена у Коларчевој задужбини у Београду, где је учествовало 65 чланова Симфонијског оркестра и 20 чланова Хора „Mакрис“ под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

У високобуџетне спотове су током снимања укључени глумци из Црногорског народног позоришта и велики број статиста.

Srpski fotograf Pavel Surovi osvojio prvo mesto u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.