Почетна > Бизнис
Бизнис

Шолц у Емиратима обезбедио само један танкер гаса

Немачки канцелар после УАЕ посетио Катар, али тамо није постигнут никакав договор о испоруци течног нафтног гаса.
Фото: Танјуг/Photo/Markus Schreiber

Немачка компанија РВЕ потписала је уговор са Националном нафтном компанијом Абу Дабија за испоруку течног природног гаса (ЛНГ). Међутим, договор се односи само на један танкер: пошиљку од 137.000 кубних метара ЛНГ-а коју ће компанија Абу Дабија испоручити Немачкој крајем децембра или почетком 2023. године, јавља Блумберг, позивајући се на саопштење компаније.

Договор такође укључује меморандум о разумевању за више испорука ЛНГ следеће године, али тај документ није обавезујући и нејасно је колико још испорука ЛНГ Немачка може да очекује.

Споразум је потписан током путовања немачког канцелара Олафа Шолца у Абу Даби током његове турнеје по земљама Залива.

„ Морамо да се уверимо да је производња ЛНГ-а у свету напредовала до тачке у којој се може задовољити велика потражња која постоји без потребе да се прибегава производним капацитетима који постоје у Русији “, рекао је Шолц новинарима, пренео је РТ.

После Уједињених Арапских Емирата, немачки канцелар посетио је Катар. Међутим, Шолцовој је у изјави после састанка са катарским емиром потврдио да тамо нису постигнути никакви договори о испоруци течног нафтног гаса.

Две земље већ неколико месеци воде преговоре о испоруци ЛНГ-а, али за сада безуспешно, јер Берлин нерадо улази у дугорочне уговоре са Дохом.

Aukcija desetogodišnjih državnih obveznica 4. oktobra

Преузмите андроид апликацију.