Почетна > Свет
Свет

Шолц критиковао активисте због блокирања хитне помоћи

Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је данас да верује да постоје другачији начини изражавања протеста, коментаришући акцију климатских активиста која је наводно омела службу хитне помоћи да реагује на инцидент на ауто-путу.
шолц
Фото: Michael Kappeler/dpa via AP

„Акције са лепком нису наишле на велики подршку у свету, а не подржавам их ни ја. Верујем да постоје и други начини да неко изрази своје мишљење“, рекао је Шолц, преноси Ројтерс.

Шолц је додао да је важно да се приликом извођења протеста, политичких или климатских, води рачуна да такве акције не угрожавају ничији живот.

Званичник ватрогасне бригаде саопштио је раније да се једно од њихових возила заглавило у гужви изавзаној демонстрацијама на путу до места саобраћајне несреће.

Немачки медији су јавили да је гужву можда изазвала „Последња генерација“, група климатских активиста који су се последњих месеци супер лепком лепили за путеве и владине зграде.

„Последња генерација“ је у саопштењу на својој веб страници објавила да не може да гарантује да њихов протест није успорио возило хитне службе.

Портпарол берлинске полиције саопштио је да се истражују о којим демонстрацијама је реч и додао да ће бити спроведене адекватне законске мере.

Ekološki aktivisti isprskali bojom državne zgrade u Londonu

Преузмите андроид апликацију.