Почетна > Свет
Свет

Соларни панели у Бечу на терасама, балконима и лођама

У Бечу ће закупци општинских станова који располажу терасом, балконом или лођом ускоро имати могућност да добијају струју из сопственог фотонапонског система. У закупљеним становима ће моћи да се уграде соларни системи снаге до 800 вати.
Фото: Pixabay/ulleo

За уградњу система је неопходно да претходно буду испуњени одређени технички и правни услови. Мора се узети у обзир да ли се планирани систем уклапа у целокупан изглед зграде и да ли соларни панели могу бити сметња комшијама. Посебно треба обратити пажњу на зграде које су под заштитом града.

Поред ове могућности за сопствену потрошњу у неким стамбеним зградама већ постоје велика фотонапонска постројења на крововима и фасадама, а када су у питању нови стамбени пројекти соларна постројења су већ укључена у систем снабдевања енергијом ради уштеде трошкова за станаре.

„Са Бечким климатским планом који води ка климатској неутралности град спроводи кључни пројекат за будуће генерације. Многе Бечлије желе да буду део ове офанзиве како би заједно допринели изградњи сигурне будућности за живот“, изјавила је Катрин Гал, заменица градоначелника Беча задужена за становање.

Bečki operski bal nakon dve godine pauze

 

Преузмите андроид апликацију.