Почетна > Свет
Свет

Шојгу објавио завршетак делимичне мобилизације

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је након састанка са председником Владимиром Путином да су активности везане за делимичну мобилизацију у Русији завршене.
Фото: Танјуг/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Задатак који подразумева мобилизацију 300.000 грађана је извршен. Наставак мобилизације није предвиђен“, рекао је Шојгу и нагласио да се припреми мобилисаних грађана пре њиховог слања у зону специјалне операције придаје велика пажња.

Министар одбране пренео је руском лидеру да је у зону специјалне операције до сада послато 82.000 мобилисаних војника, јавио је Спутњик.

Такође је рекао и да ће сви који учествују у борбеним операцијама у специјалној војној операцији у Украјини добити статус ветерана.

Истовремено, руски председник је захвалио свима који су организовали мобилизацију и поручио да је сада главни задатак да сви они који су мобилисани прођу сву неопходну обуку и да добију комплетну опрему.

„Сада је најважније да се они припреме и да добију сву неопходну опрему како би се осећали сигурно уколико буде потребе да учествују у непосредним борбама“, истакао је Путин и додао да се на фронт могу слати искључиво добро припремљени борци.

Peking: Cenimo Putinov stav da je Tajvan deo Kine

Преузмите андроид апликацију.