Почетна > Свет
Свет

Снежна олуја приземљила авионе у САД и Канади

Снежна олуја која се од источних обала САД креће ка Канади донеће неким областима више од 60 центиметара снега, а приземљиће и авионе и узроковати бројне застоје у саобраћају.
Фото: Pixabay/dmncwndrlch

Више од 4.200 летова у САД је отказано или одложено током јучерашњег дана, према подацима сајта FlightAware, док скоро 90.000 домова и предузећа између Џорџије и Мејна нема електричну енергију, према подацима “PowerOutage.US”.

Саобраћај у Торонту, највећем канадском граду, био је јуче отежан, јер је снежна олуја смањила видљивост скоро на нулу, затворила линије метроа и оставила возаче сатима заробљене на локалним аутопутевима.

Аутобуси су стајали, а пешаци су у пролазу помагали да се аутомобили погурају на главној градској рути у центру Торонта.

Предвиђа се да ће у том региону данас пасти до 60 центиметара снега, а на снази је упозорење о екстремним временским приликама.

Власти су позвале становнике да се склоне са путева.

У суседном Квебеку, временске прилике изазвале су саобраћајне несреће, укључујући ланчане сударе у којима је учествовало више десетина возила, што је приморало власти да изатворе неке аутопутеве, наводи „Canadian Broadcasting Corp (CBC)“.

На истоку Сједињених Држава, званичници су такође позвали грађане да се клоне путева који су затрпани снежним падавинама.

У граду Аштјабула, у америчкој држави Охајо, забележено је скоро 70 цм снега, према Националној метеоролошкој служби, док делови државе Њујорк, Пенсилваније и Северне Каролине имају дебљину снежног покривача од 50 цм.

У Атланти је пао први снег за четири године, а неки региони у Северној Каролини регистровали су рекордне снежне падавине.

Vrhovni sud SAD nije odobrio obaveznu vakcinaciju u velikim firmama

Преузмите андроид апликацију.