Почетна > Свет
Свет

Снажан земљотрес погодио Папуу Нову Гвинеју, најмање три особе погинуле

Најмање три особе су погинуле у снажном земљотресу јачине 7,6 степени који је погодио данас Папуу Нову Гвинеју, јавља АП.
Фото: Танјуг/AP/Renagi Ravu

Више особа је повређено, а нанета је и штета инфраструктури. Потресе се осетио широм ове пацифичке земље.

Све три особе погинуле су у одрону земље који је изазвао потрес у рударском граду Вау, саопштио је локални званичник Чарли Масанж, наводи АП.

Локални геолог Ренаги Раву рекао је да се епицентар догодио на 66 километара од његовог града Каинанту, у којем живи око 10.000 људи.

Он је рекао да постоји доста „разбацаних“ насеља у брдима и да је земљотресом потенцијално погођено десетине хиљада људи.

„Овде није необично да осетите потрес, али не траје дуго и није страшан као овај. Данас је било прилично интензивно“, рекао је Раву.

Локални геолог је сабирао штету на својој кући, а додао је да су му пријатељи из Каинатуа слали текстуалне поруке о растуреним путевима, цевима и пукотинама, али му нису пријавили већа рушења зграда или повреде.

„Људи су почели да чисте куће и улице“, рекао је Раву и додао да су комуникационе везе оштећене и да су неки предајници за мобилну телефонију срушени.

Ту земљу је погодио земљотрес јачине 7,5 степени пре четири године и тада је погинуло најмање 125 људи.

Земљотрес јачине 3,8 погодио БиХ, трећи за 57 сати

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке