Почетна > Бизнис
Бизнис

Шнајдер Електрик продаје пословање у Русији и Белорусији

Француски произвођач електричне опреме Шнајдер Електрик саопштио је данас да ће продати своје пословање у Русији и Белорусији локалном менаџменту компаније у тим земљама.
Фото: Unsplash/Markus_Spisk

Као резултат тога, Шнајдер Електрик ће отписати до 300 милиона евра (319,20 милиона долара) нето књиговодствене вредности и извршити безготовинско сторнирање валутних разлика у износу који се процењује на 120 милиона евра.

„Настављамо да се придржавамо важећих санкција и напредујемо с реализацијом плана за пренос наших операција у Русији на наше локално руководство”, навео је председник и извршни директор компаније Жан Паскал Трикоар у саопштењу, преноси Танјуг.

Ова групација је запошљавала 3.500 људи у Русији и Белорусији, а приходи компаније Шнајдер Електрик Русија чинили су 2,0 посто укупних прохода француске групе.

Руска новинска агенција Интерфакс је касно у уторак известила да ће француски произвођач аутомобила Рено пренети 68 процената удела који држи у највећем руском произвођачу аутомобила Автовазу на руски научни институт.

Rusko ministarstvo očekuje rast prometa robe sa Kinom

Преузмите андроид апликацију.