Почетна > Бизнис
Бизнис

Шнајдер електрик посвећен зеленим енергијама

Компаније Рио Тинто и Шнајдер електрик потписале су споразум о сарадњи који има за циљ развој циркуларне економије и одрживог тржишног екосистема.
Фото: Unsplash/mikolaj_felinski

Како је саопштено из Рио Тинта (корпорације за рударство), француска компанија за енергетска решења, Шнајдер електрик, постаје купац метала Рио Тинта, који је произведен уз мању емисију угљеника.

Компаније широм света обећавају циљ нулте емисије угљеника до 2050. године, у складу са циљевима Париског споразума о климатским променама да се ограничи глобални пораст температуре од 1,5 степени целзијуса.

Да би то постигле корпорације које имају високу емисију угљеника, као што су рударске компаније, постављају краткорочне и средњорочне циљеве које могу остварити захваљујући партнерским и технолошким иновацијама.

Партнерство Рио Тинта и Шнајдер електрика помоћи ће убрзању решења за декарбонизацију и обновљиве изворе енергије комбиновањем ниско-угљеничних материјала са најсавременијом дигиталном технологијом, кажу из Рио Тинта.

Компанија Шнајдер електрик, која продаје производе у распону од пуњача за електричне аутомобиле до индустријске роботике, користиће зеленије производе, са ниским садржајем угљеника које Рио Тинто производи уз помоћ обновљивих енергија, као што су алуминијум и бакар.

Заузврат, Рио Тинто ће користити изворе енергије са ниском емисијом угљеника, као и индустријске услуге компаније Шнајдер електрик.

Компаније су изјавиле да заједно раде на развоју пионирских решења попут дигиталних платформи, технологија и решења широм ланца снабдевања металима, како би се додатно допринело ефикасној декарбонизацији.