Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шминкери деле своје најбоље савете о правилном уклањању водоотпорне маскаре

Да ли вам једна, две или чак три трепавице остану на тупферу током рутинског уклањања шминке?
Фото: Pixabay/Bru-nO

Нажалост, један од најлакших начина да изгубите трепавице је уклањање маскаре – обичне или водоотпорне.

– Водоотпорна маскара, иако не штети док је носите, захтева стрпљење док је уклањате, јер брзо трљање дефинитивно може оштетити ваше трепавице – каже Бина Кан, шминкерка.

Такође, може доћи до иритације, црвенила и свраба око очију.

Како се ближи топло време, тако се и садржај нашег несесера са шминком мења, све више размишљамо о бјути формулама којима вода не може ништа. Истовремено, то подразумева и другачији начин чишћења лица и очију.

Отпорна на зној, сузе и воду, водоотпорна маскара је звезда пролећне и летње мејкап сцене. Међутим, увече је треба скинути, а то није тако једноставно, ту класичне мицеларне воде углавном не помажу. Кључно је користити уље, односно формулу која ће растопити саму боју и текстуру маскаре.

– Најбољи начин је натопити тупфер уљем и прислонити га на затворено око те лагано клизити у смеру трепавице, како бисте лагано одстранили боју. Радите то на спорији и нежан начин, јер трепавице и очи су врло осетљиво место – саветује америчка шминкерка Бина Кан.

Током процеса треба мало причекати, како би се боја скроз растопила, јер трепавице су осетљиве и не бисмо смели да их трљамо јер могу кренути да испадају.

Агресивни покрети нису од помоћи код скидања водоотпорне шминке, она је постојана и то јој је сврха.

Како бисте били сигурни да нема остатака, оперите лице топлом водом и средством за чишћење. Уверите се да су вам трепавице меке и да се слободно крећу. Ако ваше уобичајено средство за чишћење не уклони у потпуности остатке маскаре, очистите све мрље након прања памучним штапиц́ем натопљеним мицеларном водом.

Одлична је за журке и сличне догађаје, не само на сунцу, већ и увече, када је битно да се све заједно не растопи.

Осим трепавица, осетљиве су и очи саме по себи. Кожу на том месту треба неговати кремама са високим постотком хидратације, па чак и ујутро пре него што кренемо да се шминкамо.

На тај начин кожа ће боље подносити промене температуре, као и шминку коју свакодневно стављамо.

10 sjajnih saveta za nanošenje tečnog pudera

Преузмите андроид апликацију.