Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Смањите анксиозност једноставним вежбама

Ако осећате да вас анксиозност спречава да будете успешни и срећни, време је да испробате неке од најбољих вежби које помажу у борби против стреса, анксиозности и депресије.
Фото: Pexels/Elina Fairytale

Када имате напад анксиозности, ви не можете заспати, не можете постићи никакав задатак и можете имати лош апетит. Иако треба прво консултовати свог лекара, можда ћете желети да урадите неке од ових једноставних вежби како би помогли себи.

Смањите анксиозност уз помоћ 7 једноставних вежби:

Мишићна вежба релаксације

Када сте забринути, ваши мишићи имају тенденцију да буду напрегнути. Мишићна вежба релаксације може помоћи да опустите мишиће и ослободите се напада панике. Ако сте на послу, нађите мирно место, седите и почните полако опуштањем сваке мишићне групе од главе до пете.

Физичка активност

Сви знамо о здравственим предностима физичког вежбања још од детињства, али многи од нас га игноришу. Физичке вежбе си добре за ваше тело и ум и помажу да се ослободите и спречите стрес и нервозу. Такође помажу у јачању енергетског нивоа, поправљају расположење и помажу вам да останете фит. Без обзира да ли ходате, пливате или возите бицикл, физичка активност ће одмах олакшати напад анксиозности.

Медитација

У последњих неколико година, медитација је постала популаран начин за смањење стреса. Штавише, медитација помаже и смањује анксиозне нападе, и помаже код бољег спавања. Постоји много туторијала онлине медитација и можете практиковати неке. Медитација вам не може помоћи одмах, али ако радите редовно, можете побољшати опште здравље и учинити да се осећате и изгледате боље.

Визуелизација

Када имате напад панике, покушајте да одвратите свој ум од ваших страхова. Затворите очи, дишите полако и замислите себе како се опуштате на предивном месту као што је плажа, парк, шума или водопад. Предочити све детаље тог места, укључујући сунце, ветар, птице које певају, дрвеће итд. То ће вам помоћи да се опустите и ослободите од напада панике. Постоји много звукова природе на интернету, они вам такође могу помоћи и релаксирати вас.

Реики

Можда нисте покушали Реики још, али то је заправо начин да смањите анксиозност. Реики помаже људима са депресијом, а ова лековита терапија заснива се на теоријама о вези тела, ума и духа. Реики повећава снабдевање животном енергијом и помаже вам да се борите са стресом и нападима панике ефикасно без коришћења лекова. Реики може да побољша и сан и спречи несаницу.

Споро, дубоко дисање

Када сте нестрпљиви, склони сте да дишете тешко и брзо. То је један од знакова упозорења од напада анксиозности. Споро, дубоко дисање је сигурна техника која помаже да се умањи напетост и смирује. Пронађите мирно место, дубоко дишите и фокусирајте се на дисање само, на ништа друго.

Јога

Ако имате озбиљне нападе панике, размислите о примењивању вежбе јоге свакодневно. Студије показују да јога јача ваше тело, помаже да смири нервни систем, побољшава рад мозга, јача расположење и уопште чини да се осећате боље. Јогу можете практиковати код куће, на послу или током путовања.

Данас је анксиозност међу најчешћим проблема менталног здравља у свету, због чега је важно да се пронађу неки ефикасни природни начини у борби протв ње. Ових седам техника су испробане и тестиране, тако да лако можете да их укључите у свакодневну рутину.

Такође би требало да једете здраву храну, узимате доста воде и да се добро наспавате сваке ноћи. Ако имате озбиљне нападе панике, консултујте се са својим лекаром што је пре могуће.

Преузмите андроид апликацију.