Почетна > Бизнис
Бизнис

Смањен кредитни рејтинг Јунајтед медији

Једна од три највеће рејтинг агнције на свету „Мудис“ смањила је кредитни рејтинг компанији „Адриа Мидkо“, која је оснивач компаније „Јунajтед медиja“.
Фото: Pixabay/renateko

Наиме, „Мудис“ је променио са стабилних на негативне изгледе тој компанији, а како каже потпредседник агенције Агустин Алберти, компанија има слабу ликвидност у последњих 12 месеци, и мораће да се позабави предстојећим доспећем дуга 2024. и 2025. године.

У извештају се додаје да је, због високе потрошње, затим куповине мобилних и фиксних мрежа и других користи као што су трансакције повезаних лица, укључујући зајам оснивачу, компанија угрожена у смислу слабе ликвидности.

Агенција такође изражава сумњу у најављене продаје имовине и тврди да ако се те трансакције не обаве на време, да може дођи до још слабије ликвидности компаније.

Мудис у извештају истиче да новац којим компанија располаже није довољан у односу на величину компаније, и да је мали у односу на потребу за готовином у наредних 12 до 24 месеца.

Кредитни рејтинг представља мишљење о кредитном ризику у наредном периоду и подразумева процену способности и спремности издаваоца да правовремено и у потпуности измирује своје обавезе према кредиторима.

Агенције за кредитни рејтинг имају значајан утицај на финансијско тржиште, јер инвеститори и издаваоци помно прате рејтинге које оне дају.

Приликом доношења инвестиционих одлука инвеститор упоређује рејтинге које имају финансијски инструменти са степеном ризика који је за њега прихватљив. Рејтинг издаваоца или хартије утиче на трошак задуживања издаваоца.

Tojota lider globalne prodaje automobila treću godinu zaredom

Преузмите андроид апликацију.