Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Случај који је узнемирио суграђане: Ево где је „питон са гелендера“

У стамбеном комплексу у Краљевића Марка 28, станари су на гелендеру у згради угледали змију. Како је после НС Уживо сазнао, био је то лоптасти питон, чији је власник један од станара зграде.
Фото: Pexels/Tomáš Malík

Након две недеље од његовог проналаска, одлучили смо да проверимо шта се даље дешавало у овом случају који је узнемирио суграђане.

Како је за наш портал рекао Иван Радин, помоћник Покрајинског секретара, ова животиња није била чипована, а прописи јасно налажу да мора да буде, јер се у супротном не зна да ли њено легло легално или не.

Фото: PrtSc/Instagram/nsuzivo.rs

„На Покрајинском заводу за заштиту природе остаје обавеза да се животиња пренесе и збрине у зоолошком врту на Палићу, у прихватилиште за дивље животиње. Ова врста животиње може да се гаји, али је потребно да буде чипована. Ова јединка није, тако да Завод није могао да утврди чије је власништво“, истакао је Радин.

Подсећамо, змије су заштићене врсте животиња и не смеју се убијати. Како бисте задржали змију на простору где сте је затекли, не смете је дирати и уколико могућности дозвољавају, затворите врата просторије у којој се она налази.

Svečanim programom otvorena prva američka srednja škola u Novom Sadu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.