Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Слободан Тишма гост новог књижевног пројекта у КС Свилара

„Можда неко неће поверовати, али бука улица, прљавштина и градски смог као да су будили у мени сећање на прво млеко које у животу окусих“, написао је у књизи Urvidek познати новосадски писац и музичар, Слободан Тишма, који ће бити гост новог књижевног пројекта „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“ у Културној станици Свилара, 28. априла, у 19 часова.
Фото: НС ЕПК 2022
Овог четвртка Тишма ће са публиком поделити своје утиске о граду, његовом културном, симболичком и егзистенцијалном значају, о његовој прошлости, садашњости и будућности.

Тишма је за многе оправдано симбол алтернативног и урбаног Новог Сада, учествовао је у раду Трибине младих током шездесетих година, бавио се концептуалном уметношћу и рокенролом у саставима Ла Страда и Луна, објавио је више збирки поезије и прозе, а за роман „Бернардијева соба“ награђен је Ниновом наградом 2011. године.

Нови пројекат Културне станице Свилара „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“, који је почео 30. марта, подразумева серију разговора са новосадским писцима и писцима који су повезани са Новим Садом, са циљем да осветли низ питања у вези са односом града и књижевне уметности некад и сад.

Разговоре са писцима води књижевни критичар Владимир Гвозден, који је заједно са координаторком мреже културних станица у Новом Саду, Виолетом Ђерковић, осмислио циклус разговора „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“.

свилара
Фото: Градске инфо

Културна станица Свилара део је мреже културних станица у Новом Саду, које обухватају ревитализоване и нове културне просторе широм града и у његовој околини, настале у оквиру пројекта Европске престонице културе.

Детаљан програм Културних станица можете пронаћи на сајту kulturnestanice.rs

„Poezija nije samo stih!“ – novi ciklus književnih programa u Gradskoj biblioteci

Преузмите андроид апликацију.