Почетна > Србија
Србија

Следеће недеље можемо очекивати 4.000 новооболелих

Већ следеће недеље може се очекивати око 4.000 новооболелих од ковида на дневном нивоу, изјавио је члан Кризног штаба и директор Дома здравља Савски венац Зоран Бекић.
Фото: Pexels/Polina

Он је за РТС навео да се повећава број оболелих на дневном нивоу, како међу одраслим, тако и међу децом.

„Почетком јуна смо имали 300 инфицираних пацијената дневно, а сада је тај број негде око 2.500 и више. Сваке недеље се увећа број заражених пацијената 50 одсто“, рекао је Бекић.

Додао је да је у јуну било једно до двоје новооболеле деце недељно, а сада имамо отприлике двоје или троје дневно, у петак је било четворо деце.

Бекић је навео да сада има око 200 хоспитализованих пацијената, али да је сваки дан повећан број пријема у односу на отпусте и да ћемо у наредних неколико недеља можда доћи и до четвороцифрених бројева за хоспитализоване пацијенте.

Указао је да ће се повећавати број оболелих на дневном нивоу, али и број хоспитализованих и број преминулих од последица ковида-19.

Бекић је рекао да већ сада расте притисак на ковид систем у Србији и навео пример Дома здравља Савски венац, где је у јуну било 30 или 40 пацијената дневно, а сада их је 150.

Навео је да су симптоми повишена температура, бол у грлу, костима, мишићима и кашаљ.

„Али можемо да кажемо да последњих дана виђамо нешто теже клиничке слике са повишеном телесном температуром“, истакао је Бекић.

У Србији још 2.728 заражених корона вирусом

Преузмите андроид апликацију.