Испробајте ове савете и уживајте у разноликости коју ова житарица може донети вашим јелима.
Кувани пиринач је често саставни део оброка, али се понекад догоди да остане вишка.
Уместо да га баците, постоји много начина како можете искористити остатке и створити укусна јела.
Ево неколико идеја које ће вам помоћи да максимално искористите пиринач и спречите бацање хране.
1. Пиринач за доручак
Једна од најједноставнијих опција је да припремите пиринач за доручак. Помешајте га са јајима и поврћем, па га испеците у облику омлета. Додајте мало сира или зачина по избору за додатни укус.
Такође, можете направити слатки доручак, на пример сутлијаш уз додатак млека, шећера и цимета.
2. Пиринач у салатама
Остатке пиринча можете додати у свеже салате. Само их промешајте са поврћем, маслиновим уљем, лимуновим соком и зачинима.
Пиринач ће додати текстуру и хранљиве материје, а салата ће постати заситнија.
3. Пиринач у супама и чорбама
Додајте барени пиринач у супе или чорбе. Он ће загустити супу и учинити је још хранљивијом.
Пиринач се добро комбинује са поврћем, месом и разним зачинима.
4. Пиринач у ћуфтама
Искористите пиринач за прављење ћуфти. Помешајте га са млевеним месом, поврћем и зачинима, обликујте у лоптице и испеците или пропржите.
Ово јело може послужити као одличан предјело или главно јело.
5. Пиринач као прилог
Остатке можете једноставно загрејати на тигању са мало маслиновог уља и омиљеним зачинима.
Ово је брз и укусан начин да освежите пиринач и послужите га као прилог уз месо или рибу.
Преузмите андроид апликацију.