Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Скупштина града у среду бира добитника Фебруарске награде

У среду ће Новосадска скупштина одржати Свечану седницу на којој ће композитор Стеван Дивјаковић бити изабран за добитника Фебруарске награде, поводом Дана града 1. фебруара.
Фото: Градске инфо

Како се наводи у образложењу, признање му се додељује за предан и посвећен визионарски рад, преточен у композиције које остављају неизбрисив траг на уметничкој сцени Града Новог Сада.

Композитор је предложен за Фебруарску награду од стране Удружења композитора Војводине, Српског народног позоришта, Музичке омладине Новог Сада, Војвођанског симфонијског оркестра и Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“.

Дивјаковићу је 1989. године уручена и Октобарска награда.

Стеван Дивјаковић је рођен 25. јула 1953. године у Новом Саду где је дипломирао на академији уметности 1979. године, а магистрирао 1995. године.

Радио је као професор и директор музичке школе „Исидор Бајић“, био је управник Српског народног позоришта, као и професор и директор Високе школе струковних студија за образовање васпитача. Такође је и један од оснивача НОМУС-а, уметнички руководилац Војвођанске филхармоније, председник Удружења композитора Војводине и друго.

Носилац је бројних награда и признања, у које спадају опера „Владимир и Косара“, три балета, дела за хор и оркестар и друга музичка дела.


Sigurna ženska kuća u Novom Sadu slavi 15 godina postojanja

 

Преузмите андроид апликацију.