Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

„Скуп – Фестивал Стенд-ап Комедија у Покрету“ у СНП-у 4. и 5. јуна

„СКУП – Фестивал Стенд-ап Комедија у Покрету“. Фестивал ће се догодити 4. и 5. јуна у Српском Народном Позоришту, на сцени „Пера Добриновић“.
Фото: PrtSc/snp.org.rs

Када вода не тече, када се умртви – постане бара, а онда, врло брзо – и испари. Имајући ово на уму, стандуп комичари су увек у покрету, у потрази за свежином, инспирацијом, једном речју – животом.

У покушају да их на тренутак зауставe у том кретању, или боље речено, да им укрстe путеве и окупимо на jедном месту, створен је „СКУП – Фестивал Стенд-ап Комедија у Покрету“.

Стенд-ап пробија баријере, руши границе, па је сасвим логично да једну овакву причу покренемо баш у Новом Саду, граду толеранције, културе, традиције, али и модерних трендова.

Циљ фестивала је, како име каже, да окупи драге људе који се баве овом делатношћу и представи их вама.

Њих је овог пута осморо, једна девојка и седам момака.

Нису то Снежана и седам патуљака, већ Ана и седам самураја или седам величанствених, у зависности од тога која вам је кинематографија дража.

Они долазе из разних крајева онога што медији данас воле да зову „Регион“, а некада се звало ипак мало лепше – Југославија. Биће то првог дана Зрењанинац Срђан Слијепчевић, за њим долази Сарајлија из Подгорице – Марко Пуљиз, потом Пеђа Бајевић, кога је мало теже територијално одредити, јер долази из целе Југославије.

Први дан закључује Ненад Даниловић, тј Неша Бриџис, одскорашњи новосадски Београђанин. Друго вече отвара прва дама фестивала Ана Златановић из Обреновца, а на сцени ће је наследити подгорички Цетињанин Андрија Дабановић, па Срђан Јовановић из Београда.

Фестивал затвара наступ Влатка Штампара, „човјека за хаха“ из Загреба.

Сви учесници Фестивала „СКУП“ спадају у врх онога што можемо назвати „аутентична стенд-ап комедија“ наших простора и већ су дуги низ година у мисији ширења смеха, доброг духа и пријатељства широм света (и поред страха од летења неких од њих) од Северне и Јужне Америке, па до Аустралије и Новог Зеланда.

Њихове теме су актуелности, поглед на свет из неког другог угла, међуљудски, партнерски, породични и друштвени односи, аутобиографске епизоде и слично, све у циљу да се на духовит, сатиричан, а понекад и саркастичан начин скрене пажња на одређене појаве, карактерне особине или догађаје, без табуа и из прве руке.

Последњих година живот нам баш не даје много прилика за радост и смех, па вас позивамо да не пропустите прилику да доживите ново искуство, дођете у што већем броју и размените енергију са нашим сјајним извођачима, и наравно, једни са другима.

Nastup Neše Bridžisa koji niste smeli propustiti

Преузмите андроид апликацију.