Почетна > Србија
Србија

Школа из Руме испунила све услове да постане једна од супер школа Србије

Средња стручна школа Стеван Петровић Бриле из Руме званично је једна од 18 супершкола у Србији. Ова школа део је пројекта под називом „Рајко“ у којем учествују средње школе са територије Западног Балкана са циљем стварања мреже мира међу младима у региону.
Фото: Pixabay

У току је први круг пројекта „Рајко“ чији је део и ССШ Стеван Петровић Бриле из Руме, овај пројекат трајаће наредне три године, а финансира се од стране ГИЗа. Током трајања пројекта 14 ученика ове румске школе ићи ће на размене ученика са школама земљама Западног Балкана. Основни циљ пројекта је усвајање толеранције међу ученицима различитих нација.

Директор ове румске школе, Душан Стојанац протеклог викенда присуствовао је на тренингу у оквиру пројекта „Рајко“ који се одржао у Приштини. Он је истакао да су ученици и цео колектив школе почаствовани што су део оваквог пројекта и жеља им је да у њему истрају све три године колико буде трајао.

Овакав програм је сам по себи иновативан, до сада на овим просторима није организовано ништа слично. ССШ Стеван Петровић Бриле из Руме испунила је све услове да постане једна од супер школа Србије.

Novi Sad dobija dnevni boravak za decu koja su izložena riziku zlostavljanja

Преузмите андроид апликацију.