Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Широм града се подмлађује вреловод

Период између две грејне сезоне ЈКП „Новосадска топлана“ и овог лета користи за ремонт и ревитализацију целокупног техничког система, од којих су најинтензивнији радови на обнови и изградњи вреловодне мреже, прикључака и вреловодних шахтова. Велики део посла је завршен, док се актуелни одвијају планираном динамиком.
топлана
Фото: Градске инфо

Радови на фреквентнијим саобраћајницама организовани су фазно, како би се смањило оптерећење саобраћаја и омогућило лакше кретања грађана у деловима града где се екипе налазе.

Из овог предузећа указују да је реконструкција вреловодне мреже, у оквиру свеукупних радова на ремонту, ревитализацији и модернизацији техничког система, од виталног значаја за постизање сигурне, квалитетне и континуиране испоруке топлотне енергије за грејање Новог Сада.

Рекоснтрукција вреловодне мреже на деоници од топлане „Север“ до Булевара ослобођења, након завршетка радова на прелазу Булевара ослобођења, наставља се на прелазу Булевара Јаше Томића у зони раскрснице са Булеваром ослобођења.

Због тих радова, који су у завршној фази, забрањен је саобраћај у оба смера на Булевару Јаше Томића у зони раскрнсице са Булеваром ослобођења, из Кисачке улице забрањено је скретање на Булевар Јаше Томића, док је са истог Булевара из смера Руменачке улице омогућено скретање десно на Булевар ослобођења и лево у петљу локалне саобраћајнице комплекса аутобуско-железничке станице.

Такође, са Булевара ослобођења онемогућено је скретање десно на Булевар Јаше Томића, док је дозвољено кретање возила из улица Саве Ковачевића и Краљевића Марка на Булевар Јаше Томића у смеру ка Кисачкој улици.

У оквиру реконструкције вреловода у блоку Ложионичке и Улице Светозара Ћоровића у актуелној фази радова до 25. августа забрањен је саобраћај у Ложионичкој, у делу од Улице Партизанских база до Ива Ћипика, као и у локалној саобраћајници између Ложионичке и Булевара Слободана Јовановића.

Из ЈКП “Новосадска топлана” наводе да су протекле недеље почели радови на вреловоду у Партизанској улици, на деоници од Руменачке улице према ЗГОП-у и у Улици Јована Храниловића, у делу од Партизанске до кућног броја 65.

Због овог посла укинуте су бициклистичка и пешачка стаза у Партизанској улици, док је Улица Јована Храниловића „слепа“ у делу од Булевара Јаше Томића до кућног броја 65, и тако све до 30. септембра.

Подсећају и да се радови у блоку Булевара Михајла Пупина и Улица Јована Ђорђевића и Јована Бошковића одвијају се планираном динамиком, као и актуелна фаза у Улици Јована Ђорђевића у делу од Стевана Брановачког до Булевара Михајла Пупина. Измена режима саобраћаја у оквиру поменуте фазе радова на снази је до 1. августа, док је планирани рок за завршетак свих радова у целом блоку 22. август.

Реконструкција вреловодне мреже у Светојованској улици такође се одвија планираном динамиком, а из Топлане подсећају да је поменута улица за саобраћај затворена до 1. августа, те да се захваљују суграђанима на стрпљењу и разумевању због великог посла који Топлана изводи током грађевинске сезоне.

Devet novih dečijih igrališta ove godine u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.