Почетна > Свет
Свет

Сирија: Број миграната преминулих у несрећи порастао на 73

Број миграната настрадалих у несрећи код сиријске обале када је потонуо чамац којим су кренули из Либана, порастао је на 73, јављају сиријски медији.
Фото: Танјуг/United States Border Patrol via AP

Локалне власти су саопштиле да су неки чланови породица жртава дошли у Сирију из суседног Либана како би помогли у идентификацији преминулих, преноси АП.

Сиријски званичник је рекао да је 20 преживелих пребачено у болницу Ал Базел у сиријском приморском граду Тартусу.

Службеник сиријске луке изјавио је, државној новинској агенцији САНА, да је 31 тело пронађено на обали, а да су остале пронашле спасилачке екипе које су јуче увече започеле операцију спасавања.

Власти су саопштиле да се операције потраге, које и даље трају, одвијају у тешким условима због немирног мора и јаког ветра, али и даље нису саопштиле шта се тачно десило са чамцем, преноси Ројтерс.

Преживели су рекли да је чамац кренуо из Миниеха у северном Либану пре неколико дана, а на њему је било људи различитих националности.

Додаје се да су десетине људи у северном либанском граду Триполију одржале протесте током јучерашњег дана како би упозориле власти да су изгубили контакт са чамцем са десетинама миграната на њему.

Либанска војска је у среду саопштила да је спасила 55 особа које су се налазили на једном неисправном чамцу.

Ројтерс истиче да је у Либану дошло до пораста миграција изазваних једном од најдубљих економских криза у свету.

RTCG: Đurović vratila inicijativu Đukanoviću

Преузмите андроид апликацију.