Почетна > Бизнис
Бизнис

Синдикат државних службеника Велике Британије штрајкује за Божић

Велике луке и аеродроми у Великој Британији ће бити поремећени штрајковима током Божићних празника, најављено је из „PCS“, синдиката радника запослених у британској државној служби.
Фото: Unsplash/Dele Oke

Очекује се да ће чланови синдиката „PCS“ запослени у управи граничне полиције Велике Британије покренути штрајк због незадовољства платама, условима рада и пензијама, а рад саобраћајне полиције и администрације при министарству пољопривреде такође би могао бити обустављен пренео је Би-Би-Си.

Синдикална акција. у којој се предвиђа учешће више хиљада радника, почети средином децембра и трајаће месец дана, а неки радници ће одсуствовати с посла читав месец.

Генерални секретар синдиката „PCS“ , Марк Сервотка, упозорио је да ће штрајк утицати на контролу пасоша на аеродромима и лукама, јер ће у њему учествовати припадници служби задужених за пасошку контролу И надзор илегалне имиграције.

„Чланови „PCS“ су љути. Они су помогли да се ова земља одржи током пандемије, а заузврат ова влада се према њима понела ужасно“, рекао је Сервотка.

FinEr otkazuje 100 letova zbog štrajka kabinskog osoblja

Преузмите андроид апликацију.