Почетна > Бизнис
Бизнис Свет

Сијетл: Суд одобрио одштету од 13,1 милиона долара атлетичарки која је пала на улици

Судска порота у савезној држави Вашингтон на северозападу САД, донела је одлуку да се атлетичарки, ултрамаратонки Лесли Метлер Олд исплати 13,1 милион долара одштете због задобијених тешких повреда при паду на тротоар 2021. године у Сијетлу.
Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Lennihan, File

Судска порота округа Кинг утврдила је да су одштету дужни да исплате град Сијетл и власници стамбене зграде поред места пада атлетичарке, преноси АП.

Лесли Метлер Олд (53) поручила је преко својих адвоката да никада више неће моћи да трчи и да се мучи чак и са ходањем после пада на тротоар у Квинс Ен кварту у Сијетлу.

„Данас, пуна 34 месеца од пада, још увек морам на коленима да се пењем до свог стана“, објавила је, између осталог, атлетичарка.
Ова професионална фитнес тренерка истрчала је много ултрамаратона, трка које су дуже од стандардне маратонске дистанце од 42,2 километра, а пала је и повредила се на делу тротоара „који је стално прекривен водом и алгама“.

Током судског поступка и други станари су сведочили да су такође падали на истом месту на којем се повредила и Лесли Метлер Олд која је приликом пада тешко повредила квадрицепс и морала је да прође кроз више хирушких интервенција.

NBS: Broj transakcija i vrednost instant plaćanja u porastu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке