Почетна > Свет
Свет

Сијарто: Мађарска је мета глобалних лажних вести

Либерални ток покренуо је глобални напад лажних вести на Мађарску у вези са недавно усвојеним законом о заштити деце и оштријим казнама за педофилију, изјавио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто за радио Кошут.
Фото: PrtSc/FRANCE24/YouTube

,,Све што кажу су лажи, све што кажу нема било какве везе са законом који смо усвојили у интересу заштите деце“, рекао је он, пренео је МТИ.

Закон, додао је Сијарто, наводи да деца морају бити заштићена од педофила, с једне стране, и да је образовање деце у вези са сексуалном оријентацијом искључиво право родитеља, с друге стране.

,,Сугестија либералне струје да закон дискриминише неке групе друштва је лаж,“ рекао је Сијарто.

Он је истакао да они не могу да поднесу да је мађарска влада победила на три парламентарна избора заредом, да је Мађарска постигла једну од највиших стопа економског раста у Европи пре кризе и да су мере политике које се баве изазовима кризе са корона вирусом међу најуспешнијим, како у економском, тако и у здравственом смислу, па проналазе нешто погрешно у сваком мађарском закону, чак и пре него што је текст доступан на мађарском језику.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.