Почетна > Србија
Србија

„Сигма“ с партнерима из Египта оснива заједничку компанију

Компанија „Сигма“ из Црвенке потписала је данас два меморандума о разумевању с две компаније из Египта о оснивању заједничког предузећа за производњу еколошких дезинфекционих средстава, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС).
сигма
Фото: Танјуг/ПКС/Драган Стевановић

Наводи се да ће српска фирма сарађивати са компанијама „Tećnical Chemical Laboratories“ и „Rampex“ из Каира, које запошљавају 14.000 људи у тамошњој хемијској индустрији.

Додаје се да ће „Сигма“ извозити своју технологију, а заједничким улагањем са Египћанима, српски производи за дезинфекцију биће присутни на тржишту целог афричког континента.

Секретар Удружења за хемијску, гумарску и индустрију неметала ПКС Драган Стевановић каже да је договорено да Сигма да опрему и технологију, а две повезане египатске фирме логистику у производњи и дистрибуцију дезинфекционих средстава на територији Египта.

„Египатска компанија би пласирала готове производе, као и технологију другим афричким земљама“, каже он.

У саопштењу ПКС се наводи да су меморандуме о разумевању потписали власник и директор „Сигма Црвенка“ Драган Капичић и др Хода Галал Јаса, председница и извршна диреторка HYassa Group, у чијем се власништву налазе обе египатске компаније.

У саопштењу се додаје да је у питању вишемилионска заједничка инвестиција, а финализација уговора две стране планирана је на јесен ове године.

Домаћа компанија „Сигма“ власник је технологије „Хлороген“, поседује С знак за опрему, и једина у земљи има ЕУ сертификат да је њихово средство ефикасно на вирус Sars-CoV-2, који је изазивач Covid-19, додају из ПКС.

Vučić ispratio Al Sisija: Neka živi prijateljstvo Srbije i Egipta

Преузмите андроид апликацију.