Почетна > Свет
Свет

Северна Кореја није лансирала хиперсоничну ракету

Јужна Кореја је као претеривање окарактерисала севернокорејске тврдње о недавном лансирању хиперсоничне ракете, наводећи да је то била нормална балистичка ракета која може бити пресретнута.
Фото: Pexels/Pixabay

Јужнокорејско министарство одбране је саопштило да верује да Северна Кореја није набавила технологије потребне за лансирање хиперсоничног оружја, преноси агенција АП.

У извештају Сеула се наводи да је оно што је Северна Кореја испалила у среду била нека врста балистичке ракете која је приказана у октобру током изложбе оружја у Пјонгјангу, и да би јужнокорејске и америчке снаге могле да је оборе.

Министарство наводи и да тврдња Пјонгјанга да је оружје летело 700 километара и да је маневрисало бочно изгледа претерано, и да је порука Пјонгјанга вероватно била упућена домаћој јавности како би се повећало поверење у севернокорејски ракетни програм.

Северна Кореја је у среду саопштила да је извела друго тестирање хиперсоничне ракете.

Државни медији су пренели да је направила бочно кретање од 120 километара пре него што је прецизно погодила мету удаљену 700 километара, и да је тест потврдио контролу лета и стабилност оружја.

Pjongjang: Sugestija Seula da se objavi kraj rata preuranjena

Преузмите андроид апликацију.