Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Шевченко: Најважније је стати на страну Украјине

Прослављени украјински фудбалер Андриј Шевченко искористио је церемонију поводом доделе „Златне лопте“ као платформу за разговор о актуелном рату у домовини.
Фото: Wikimedia Commons/ОЛЕГ ДУБИНА

Шевченко се окупљенима у позоришту „Шатале“ у Паризу обратио пре него што је фудалерки Барселоне Алексији Путељас уручио престижну награду другу годину у низу.

„Веома је тешко од како је рат почео за читав украјински народ. Поносан сам како се моја земља брани и бори за слободу. Укључен сам у хуманитарни рад заједно са ‘Унитед24’ платформом за прикупљање прилога коју је основао председник Украјине Володимир Зеленски. Важно је сетити се да рат и даље траје, али још више да станете на страну Украјине и помогнете“, рекао је Шевченко што су окупљени поздравили аплаузом.

Иначе, Шевченко је наводно умало настрадао када је Русија пре недељу дана испалила 80 ракета и 12 беспилотних летилица камиказа на Украјину.

„Био сам у возу, зауставили смо се под гранатама. Тих неколико сати било је као вечност“, написао је Шевченко том приликом и додао:

„Желим да кажем једну ствар. Никакве ракете и гранате неће сломити Украјину. Можете нам узети улице и куће, али је немогуће одузети нам достојанство, храброст и жељу за слободом. Заштитићемо Украјину. Певаћемо на мостовима као што је народ Кијева данас певао у метроу. Борићемо се док не победимо“.

Bojana Drča: Pokazale smo da smo vredne zlata

Преузмите андроид апликацију.