Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Шетња „Тако близу, а тако далеко“ – Шангајске приче“ сутра на улицама Шангаја

Шетња „Тако близу, а тако далеко – Шангајске приче“ Центра за позоришна истраживања одиграће се 13. новембра у Шангају, у оквиру програмског лука Друга? Европа.
Фото: Снежана Лерх

Ово је уметнички пројекат у заједници, који користи драму и друге уметности, те је намењен групама људи који траже културно образовање упркос границама које су им наметнуте због њихових животних околности или њихових способности. Кроз овај пројекат драмски педагози су водили интерактивне радионице с методологијом примењене драме и позоришта.

Пројекат се радио паралелно са пројектом „Шангајски монодром” који је водио НВО „Интеркултурални театар III/40“ и са којим су се сакупиле аутентичне приче становника Шангаја. На основу њихових прича направила се представа Театра у заједници, једна врста шетње кроз улице новосадског насеља Шангај на којима нам становници Шангаја причају своје приче о овом насељу.

Превоз на релацији Нови Сад-Шангај и Шангај-Нови Сад је обезбеђен. Полазак за Шангај је у 15.30 часова са окретнице у Шафариковој (преко пута СНП-а), а повратак је планиран око 18 часова.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Razgovor sa umetnicima i stručno vođenje kroz izložbu „Sa druge strane slike“ danas u SNP-u

Преузмите андроид апликацију.