Почетна > Србија
Србија

Шест деценија Високе школе „Сирмиум“

У Сремској Митровици је одржана свечана академија поводом 60 година постојања и рада Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмиум“.
Фото: сремскамитровицатв

Химном „Боже правде“ започета је свечана академија на којој су присуствовали покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине -националне заједнице, Милан Ковачевић и заменик градоначелнице Града Сремска Митровица, Петар Самарџић. Програм је пратио и културно-уметнички садржај.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић је истакао да постојање оваквих школа, а само их је 5 у Војводини, сведочи да се поштују различитости, а два блока основних специјалистичких и мастер студија осликавају реалне друштвене потребе.

Висока школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмиум“ основана је 16. јуна 1962 године. Ова школа данас има 502 студента, 7 студијских програма, 2 нивоа студија и 2 образовна научна поља. Обележавање 60 година постојања и рада школе је веома значајно за све запослене, али и за сам Град Сремску Митровицу.

Ова школа је кроз своју историју прошла кроз све образовне реформе у земљи. Настала је као учитељска виша школа, те је старији Митровчани памте као Предагошку академију. Данас су формирани нови смерови, којима школа потврђује да се налази на добром путу ка трансформацији у академију струковних студија, а у плану је и имплементација кратких студијских програма.

Projekat „Kuće za bolju budućnost u Somboru“ zbrinjava deset porodica

Преузмите андроид апликацију.