Почетна > Свет
Свет

Серија европских аукција личних ствари Карла Лагерфелда

Личне ствари покојног модног дизајнера Карла Лагерфелда, укључујући његове кожне рукавице без прстију које су постале и његов лични модни стејтмент, биће понуђене на продају у серији аукција које почињу у Монаку ове недеље.
Фото: Wikimedia Commons/OFFICIAL LEWEB PHOTOS

Лагерфелд, који је умро 2019. године, био је икона модне индустрије, слављен колико због свог препознатљивог личног стила – косе повезане у реп и фамозних рукавица и сунчаних наочара које је увек носио – толико и због модних креација коју је дизајнирао за Chanel и друге модне куће, преноси Ројтерс.

Колекција ствари, коју је продала аукцијска кућа Sotbi, садржи предмете из његове личне гардеробе и намештај, аксесоаре и уметничке предмете који су украшавали његове куће.

Фото: Wikimedia Commons/9EkieraM1

У понуди су се нашли скулптура његове маčке Шупет са процењеном ценом од 5.000 до 7.000 евра и фигурица Карла Лагерфелда од ПВЦ, метала и каменчића са процењеном ценом од 200-300 евра, а продају се и руčно дизајнирани путни ковчези и кофери које је Лагерфелд носио са собом када је путовао, три аутомобила марке Ролс-Ројс и други лични предмети.

„Ова колекција је амблематична за укус Карла Лагерфелда“, рекао је за Ројтерс Пјер Мот, потпредседник аукцијске куће Sotbi у Француској.

Након аукције у Монаку од 3. до 5. децембра продаја се наставља у Паризу касније током децембра, а затим одлази у Келн почетком следеће године.

Napušteni pas prodat na aukciji za skoro 22.000 evra

Преузмите андроид апликацију.