Почетна > Свет
Свет

Сенат САД донео закон о забрани Тик-тока на службеним телефонима владе

Амерички Сенат изгласао је закон којим запосленима у федералним установама забрањује коришћење апликације Тик-ток на службеним телефонима.
сенат
Фото: Wikimedia Commons/USCapitol

Тик-ток је на службеним телефонима, раније ове недеље, забрањен у савезним државама Северна Дакота и Ајова, Алабама и Јути. Забрану најављују Тексас, Мериленд и Јужна Дакота, преноси Ројтерс.

Сенат је у августу 2020. године одобрио предлог закон којим се коришћење те апликација забрањује телефонима у власништву владе.

Прес служба компаније „Бајтденс“, у чијем је власништву је Тик-ток, изразила је забринутост због нових уредби америчке администрације. За које тврде да су донете на основу дезинформација као и да су спремни да се састану са америчким законодавцима како би отворено разговарали о пословању компаније.

„Разочарани смо што се толико држава придружило одобравању закона који се базирају на неоснованим гласинама о Тик-току који неће допринети напретку националне безбедности Сједињених Америчких Држава“, наводи се у саопштењу.

Нови закон је последњи потез америчких представника у обрачуну са кинеским компанијама и због страха да би Пекинг могао да користи њихове апликације за шпијунирање грађана САД, оцењује Ројтерс.

Bajden najavio ekonomski sporazum sa zemljama Afrike

 

Преузмите андроид апликацију.