Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Селфи на овим локацијама може да вас пошаље у затвор

Селфи је постао изузетно популаран начин да се људи сликају док су на одмору. Међутим, неколико популарних туристичких дестинација попут Њујорка, Уједињеног Краљевства, Француске, Шпаније и других увело је правила која спречавају посетиоце да праве селфије.
Фото: Pixabay/sahinsezerdincer
Снимање селфија са животињама у Њујорку

Без обзира где се налазите у Њујорку, забрањено је фотографисање са животињама као што су лавови, тигрови и друге такве животиње. Овај закон је усвојен 2014. године и ограничава интеракцију између јавности и животиња како би се спречиле повреде или смрт.

Снимање селфија са драгуљима у Лондону

У Кући драгуља у Лондонској кули посетиоци могу да виде драгоцене драгуље, који се налазе у близини наоружаних стражара. Међутим, они су само за посматрање, јер на овој локацији углавном није дозвољено фотографисање.

Снимање селфија на плажама Гарупе у Француској

2014. године, плаже Гарупе у Француској забраниле су посетиоцима да праве селфије током лета. Навели су да желе да спрече људе да се хвале одмором. Такође су ангажовали полицију на својим плажама како би осигурали да се не снимају селфији.

Снимање селфија у Меки, Саудијска Арабија

Након што је неколико људи снимило и објавило селфије на друштвеним мрежама док обављају верске дужности у Меки, саудијске власти су зауставиле фотографисање на два света места. Забрањено је фотографисање у Светој џамији у Меки и Пророковој џамији у Медини.

Прављење селфија на кориди у Шпанији

Селфи су забрањени на догађају који се одржава у Памплони, у Шпанији, како би се спречило да људи доводе своје животе у опасност због фотографије. Ако прекршите правило, могли бисте бити избачени из трке, платити казну од 3.000 фунти (око 6.600 конвертибилних марака) или чак завршити у затвору.

Прављење селфија на железничким станицама у Јапану

Железничка компанија Западног Јапана је 2015. године увела закон о забрани селфија са селфи штапом. Разлог који су навели је то што су желели да заштите посетиоце од ударања у каблове који би могли да изазову струјни удар и падну на шине. Снимање селфија са медведом у Калифорнији Иако је многима логично да не би требало да се приближавају дивљим животињама, калифорнијско језеро Тахое морало је да усвоји закон о забрани селфија са медведима како би заштитио људе од потенцијалне штете.

Savršene destinacije za prolećna putovanja

Преузмите андроид апликацију.