Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Селектор Хрватске цитирао Пешића пред финале ЕП

Селектор Хрватске Ивица Туцак прокоментарисао је драматичан пласман у финале Европског првенства.
Фото: Танјуг/Tibor Illyes/MTI via AP

Хрвати су савладали Италијане 11:10 и изборили финале са Мађарском на турниру у Сплиту.

„Ово је млада екипа за коју многи нису веровали да може овако играти на СП и ЕП. У Будимпешти нисмо успели да узмемо медаљу јер смо морали да идемо на Шпанце, то се догодило и 2020. године. Шпани су главни фаворити, али с Мађарима не могу. И прошлог лета су за бронзу изгубили на Олимпијским играма у Токију, изгубили су и сад“, рекао је Туцак.

Туцак је одговорио на негодовања италијанског колеге Алесандра Кампање на судијске одлуке у завршници полуфинала, сматрајући да су судије поклониле Хрватској пенал из ког је Харков постигао гол за победу.

„Остаћу спортиста до краја. Ја сам увек пружао руку након утакмице када бих изгубио. Ја сам сад изгубио за светску бронзу од Грчке па нисам пуштао никаква видеа или се бунио због поништеног гола Бурића. Нисам протестовао, пуштао снимке, као што то сада раде Италијани. Нека искрено и људски пусте снимак утакмиц и виде који је био критеријум када се Хрватска одвојила“.

Хрвате у финалу чекају Мађари.

„Не знам да ли се сећате мојих речи, али рекао сам да се једна утакмица може добити нападом, међутим, турнир се добија одбраном. То су неки аксиоми спорта, као што је рекао велики српски кошаркашки тренер Светислав Пешић: репрезентацију не чини, у овом нашем случају, 13 најбољих играча, него 13 играча који најбоље функционишу међусобно. Хемија је кључ свега, а ми смо то успели“, закључио је Туцак.

Финале Европског првенства у ватерполу је у недељу од 20.30 у Сплиту.

Da li tenis sutra dobija novog broja 1?

Преузмите андроид апликацију.