Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Селектор Ђирона објавио списак играча за Светско првенство

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђирона објавио је списак играча који ће започети припреме за Светско првенство које се игра у Пољској и Шведској од 11. до 29. јануара 2023. године.
Фото: Рукометни савез Србије

Мушка рукометна репрезентација Србије наредне недеље окупиће се у Старој Пазови и започети припреме за Светско првенство које ће се од 11. до 29. јануара 2023. године играти у Пољској и Шведској.

На списку селектора Антонија Ђироне нашла су се 23 играча.
  • Голмани: Владимир Цупара, Тодор Јандрић, Дејан Милосављев и Милан Бомаштар
  • Крила: Вања Илић, Немања Илић, Богдан Радивојевић и Вукашин Воркапић
  • Бекови: Илија Абутовић, Петар Ђорђић, Урош Борзаш, Марко Милосављевић, Лазар Кукић, Алекса Колаковић, Стефан Додић, Милош Орбовић, Предраг Вејин, Милан Милић и Јовица Николић
  • Пивотмени: Лука Роган, Драган Пешмалбек, Иван Поповић и Мијајло Марсенић.

Од недеље, 25. децембра, стратег националног тима имаће на располагању 19 играча са списка. Од 1. јануара са припремама ће наставити њих 16, појачани Милосављевим, Бомаштаром, Николићем и Марсенићем који ће се тада прикључити екипи.

Орлови ће до 5. јануара тренирати у Спортском центру ФСС-а, а затим ће отпутовати у Шведску где ће 6. и 9. јануара одиграти пријатељске мечеве са домаћином.

Изабраници тренера Ђироне потом ће се преселити у Пољску и такмичење на шампионату света започети у Катовицама 13. јануара, утакмицом са Алжиром. У оквиру групе Е одмериће још и снаге са селекцијом Немачке 15. јануара, као и са Катаром два дана касније.

Zinedin Zidan kandidat za novog selektora Brazila?

Преузмите андроид апликацију.